2020 szeptember 20 - vasárnap

Fejlődésben a tanyavilág közlekedése Balástyán

A kiterjedt külterülettel és tanyavilággal rendelkező Balástya községben mindig is kiemelten fontos volt a mezőgazdasági feltáró utak karbantartása. Ezért is pályáztak a Vidékfejlesztési Programban meghirdetett külterületi helyi közutak fejlesztésére.

A Kisteleki Járásban, Szegedtől 23 kilométerre fekvő, Balástya területe 110 négyzetkilométer, melyen nagy és szétszórt tanyavilág található. Emiatt fontosnak tartották, hogy pályázatot nyújtsanak be a Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése című felhívásra. A sikeres pályázattal Balástya Községi Önkormányzata 99 885 648 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el. A szükséges önerő összege 11 114 352 Ft, a projekt teljes költsége 111 millió forint volt. 

A fejlesztés a Perdőközi utat érintette, több mint 2,3 kilométer hosszan, beleértve egy buszforduló felújítását is. A fejlesztés eredményeképpen a környékbeli tanyák és termőföldek bármilyen időjárási viszonyok között elérhetővé váltak.

Forrás: Balástya Község Önkormányzat, Újvári László polgármester

Share Button

Olvasson tovább

Édességbe burkolódzik a Bazilika

A Bazilikához kell mennie annak, aki a legjobb és legváltozatosabb édességekre vágyik a hétvégén. Az …