2021 január 28 - csütörtök

Fitt Lekvár: nem csak jó, de finom is

Kungli Ferenc vállalkozása árutermelő ültetvénynek indult, a működést azonban a kiszámíthatatlanul alakuló felvásárlási árak, valamint a nehézkes betakarítás és szállítás hatására úgy döntöttek, megpróbálkoznak a feldolgozással. A feldolgozott termékek egész ugyanis évben rendelkezésre állnak, ezáltal kiszámíthatóbb, stabilabb munkalehetőséget biztosítanak a vállalkozás számára.

Termékeiket kistermelőként állítják elő, és zömmel a kaposvári piacon, kisebb mértékben, boltokban, valamint a megyében lévő idegenforgalmi helyeken értékesítik őket. A Fitt Lekvárral nemrég óta a Termelői Kosár weboldalon is találkozhatnak az érdeklődők. Eleinte a kétféle csipkebogyóból (a termesztett kárpátia, valamint zselici csipke néven a vad csipkéből), továbbá a bodzabogyóból és a virágból készítették lekvárt és szörpöket. A piaci értékesítés során tapasztalt érdeklődés hatására elkezdték bővíteni a termékpalettát, így ma már vegyes lekvárokat is készítettek a csipke és a bodza gyógyító, egészségjavító hatásával. 

Kungli Ferenc őstermelőként már régóta foglalkozik a paradicsom, paprika, hagyma és más zöldségfélék friss piaci értékesítésével, szabadföldi termesztéssel, ebből adódóan szezonális jelleggel, többnyire dömping áron. Ahhoz, hogy az általunk termelt növények egész évben rendelkezésre álljanak, úgy döntött, hogy a régi receptúrák alapján feldolgozza a termékeket. Létrehozták a Zselic Kincse termékcsalád Ketchup Szósz, valamint Sűrített Paradicsom és Sózott Darált Paprika termékeit.

Termékekhez a saját gazdaságukban termesztett növényeket használják. Csak az egészséges, érett legjobb minőségű alapanyagokat dolgozzák fel. Növényvédelmet csak a feltétlenül szükséges mértékben végzik, akkor is mellőzik a felszívódó, úgynevezett “goromba” szereket, kizárólag lemosható kontaktanyagokat alkalmaznak.

Termékeik előállítása során a szervezetünkre gyakorolt jótékony hatás mellett igyekeznek különleges ízvilágot is összeállítani, hogy a termék ne “csak jó”, hanem finom is legyen.

Diabetikus termékeket is kínálnak, melyek hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, az adott termékre jellemző ízvilág eléréséhez édesítőszert használnak.

Forrás: Nedevics Tamás László, Somogy megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Főmenü – új gasztroműsor indul Széll Tamással és Anger Zsolttal

Karácsony másnapján indul a Főmenü, a Duna Televízió vadonatúj gasztroműsora. December 26-tól szombatonként 17 órától …