2020 augusztus 5 - szerda

33 taggal alakult meg a Baranyai Ifjú Gazdakör

Somberek a búzagyűjtő nap után tartotta meg alakuló ülését a Baranyai Ifjú Gazdakör. Köszöntőbeszédet mondott Jakab István, a MAGOSZ elnöke és Papp Zsolt György, a MAGOSZ Országos Ifjú Gazda Tagozatának elnöke.

Az Ifjú Gazdakör elnöke Roth Nóra bólyi kertészmérnök lett. Elmondása szerint egy fontos feladatnak és kihívásnak, de nagy megtiszteltetésnek is érzi a megválasztott pozícióját. Fiatalossága és lendületessége előre fogja vinni a gazdakör munkáját és reméli, hogy ezzel a MAGOSZ munkáját is gazdagíthatja. Nagyon fontosnak tartja, hogy évente minél többször találkozzanak, mivel szakmai tudásukkal és tapasztalataikkal egymást tudják segíteni a felmerülő problémák megoldásában. Szeretné ha egymás gazdaságát is meglátogatnák, megismernék ki mivel foglalkozik, ezzel is egyértelműsítve azt, ki miben jártas. Kiemelten fontosnak tartja, hogy a helyi és országos szervezetekkel rendszeresen tartsák a kapcsolatot, mivel így tudnak fejlődni és előrébb jutni. Örül, hogy az elnökség tagjai közé még négy másik gazdaasszony is bekerült.

Papp Zsolt György elmondta, mindenben rendelkezésükre állnak, akár telefonon, akár személyesen. Ismertette az aktuális pályázati lehetőségeket, ezzel is biztatva a fiatalokat az új lehetőségek kihasználására. 

Az elnökség tagjai:
Bozsánovics Lídia pécsudvardi agrármérnök hallgató
Horváth Vivien csányoszrói dinnyetermesztő, a NAK szakértője
Rittlinger Anita sombereki agrármérnök, az MNVH területi felelőse
Ruzsics Diána lothárdi növénytermesztési mérnök
Decsi István családi gazdálkodó
Fullér Miklós pécsváradi környezetgazdálkodási agrármérnök

Forrás: Rittlinger Anita, MNVH Baranya megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Csanádi Bálinté lett Bács-Kiskun megye feltörekvő borászata

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közgyűlésén adták át a kitüntető oklevelet, mely tanúsítja, hogy melyik a …