2021 január 28 - csütörtök

Chiliverzum: minden, ami chili

Indiában, Afrikában és Mexikóban nagy hagyománya van a chili fogyasztásának. Sokrétű felhasználása Nyugat-Európában már régebb óta elterjedt (mártásokhoz, salátákhoz, sertés-, marha- és birkasültekhez, tojásos, sajtos ételekhez, valamint grillezett húsokhoz), de az elmúlt években hazánkban is egyre gyakrabban használt fűszer.

A Chiliverzum tulajdonosa őstermelőként termeszi a különböző fajtájú csilipaprikákat. A megérett termést kistermelőként dolgozza fel, adalékanyag és tartósítószer nélkül. Minden egyes terméket saját kezűleg készít. Készülnek szószok, krémek és őrlemények különböző erősséggel. Az ültetést, a palántázást, a nevelést a család segítségével végzi Szombathely határában. Szabadföldön termeszti a paprikákat, folyamatos öntözést és némi árnyékolást kapnak a növények. 

A termékek elérhetők a szombathelyi termelői piacon, a neten kiszállítással, és most már a www.termeloikosar.hu weboldalon is. Mint általában a kistermelői élelmiszerek, ezek is limitált mennyiségben készülnek, így minden csak a készlet erejéig érhető el. Sok tervük van az idei évre is, amivel szeretnék megörvendeztetni vásárlóikat, és persze magukat is, hiszen csak olyan terméket árulnak, amit maguk is szívesen fogyasztanak.

Forrás: Zágorhidi-Czigány Ákos, Vas megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Főmenü – új gasztroműsor indul Széll Tamással és Anger Zsolttal

Karácsony másnapján indul a Főmenü, a Duna Televízió vadonatúj gasztroműsora. December 26-tól szombatonként 17 órától …