2020 szeptember 27 - vasárnap

Csanádi Bálinté lett Bács-Kiskun megye feltörekvő borászata

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közgyűlésén adták át a kitüntető oklevelet, mely tanúsítja, hogy melyik a 2020. év legígéretesebb borászata. 2019-től külön elismerésben részesülhet a megyei borászok közül egy, aki az elmúlt években szakmaiságával, értékteremtésével olyan minőséget ért el, hogy érdemes a Bács-Kiskun Megye Feltörekvő Borásza címre. Idén ezt a megyei szintű megbecsülést Csanádi Bálint kapta.

A kertészmérnök, szőlőtermesztő és borász végzettségű szakmérnök családja az ország egyik legnagyobb szőlőskertjével büszkélkedhet. A művelésmódjában és fajtaösszetételében is korszerű gazdaságot a Hajós-Bajai borvidéken, Hajós és Császártöltés határában 2001-ben alapították, amely napjainkra 210 hektárra bővült. A kizárólag kézzel szüretelt szőlőből, a kíméletes feldolgozásnak és az alkalmazott reduktív technológiának köszönhetően könnyen fogyasztható, gyümölcsös, üde borokat készítenek. Céljuk, hogy a jövőben is olyan ízvilágú, prémium minőségű borokat alkossanak, amelyeket egyaránt szeretettel fogad a közönség és a szakma is. Nagyon büszkék arra, hogy fiatal borászatként már működésük első évében sikerült fontos díjat nyerniük és azóta is rendszeresen kivívják a szakma elismerését.

Az idei megmérettetés alkalmával térségünk legkiválóbb borait és borászait elismert szakemberekből álló bizottság zsűrizte.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat / Tóth Márta Szilvia, Bács-Kiskun megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Aszfaltkeverő családi vállalkozásban

Nemrégiben adták át azt az aszfaltkeverő üzemet, melyet a Dél-Vas megyei Petőmihályfán élő Kulcsár Béla …