2020 szeptember 27 - vasárnap

Parkoló és rendezvénytér épül Zalaháshágyon

Zalaháshágyon befejeződött a faluház melletti parkoló kialakítása és a sportpálya szomszédságába tervezett rendezvénytéren is jó ütemben zajlanak a munkálatok. A község önkormányzata mindkét fejlesztéshez pályázati támogatást vett igénybe.

A parkolót a Magyar Falu Program százszázalékos támogatásával, 6,4 millió forintos ráfordítással alakították ki. A község polgármestere, Horváth Gyula elmondta, ebből az összegből a régi parkoló elbontásának költségeit, az alapozási munkálatokat, a térburkolathoz szükséges kavicságy és a szegély kiépítését, magát a burkolást és az egyéb járulékos költségeket is fedezni tudják.

Horváth Gyula szólt a sportpálya mellett zajló munkálatokról is, ahol egy aszfaltozott rendezvényteret alakítanak ki. Azért éppen itt, mert a falunapokat, s egyéb szabadtéri közösségi rendezvényeket általában ezen a helyen szokták megtartani. Itt található a játszótér, a sportöltöző terasza is jól hasznosítható a programok során, így a most leaszfaltozásra kerülő 450 négyzetméteres területtel – ahova akár színpadot, vagy sörsátrat is állíthatnak – minden igényt kielégítő programhelyszín áll majd rendelkezésükre.

Forrás: Kaj István, Zala megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Aszfaltkeverő családi vállalkozásban

Nemrégiben adták át azt az aszfaltkeverő üzemet, melyet a Dél-Vas megyei Petőmihályfán élő Kulcsár Béla …