2020 szeptember 27 - vasárnap

Krisz’s Chili Győrsövényházról: a gyümölcsöstől a legerősebbig

Kettinger Krisztián 2016-ban kezdte a chili paprika termesztést. Gazdasága évről-évre nőtt, és jelenleg 2500 darab palántát, összesen 47-féle paprikafajtát nevelnek feleségével együtt. Legnagyobb mennyiségben Jalapenót, de Carolina Reaper, Moruga Scorpio és Szellem Chili is megtalálható a kertjükben. 

Ha az ember chilit termeszt, akkor az alap chiliszószon felül csak a fantáziája és kísérletezőkedve szabhat határt az új ínyenc, egyedi szószok összeállításában. Ebből az is következik, hogy ahány chili termesztő, annyiféle ízvilág.

A Krisz’s Chilinél akkor is találhatunk kedvünkre való szószt, ha a mérsékelten csípős a mi világunk, ha chili-ínyencek vagyunk és akkor is, ha a könnyektől sem riadunk vissza a fogyasztás közben. Gyümölcsös szószaik, a meggyes, rumos-szilvás, almás vagy a „Tök finom” tökös szósz ideális a lágyabb és különleges ízek kedvelőinek. Extrémebb a „Kaszás” szósz, ami a világ legerősebbnek tartott paprikájából, a Caroline Reaperből készül, így ezt inkább a gyakorlott chilifogyasztóknak ajánlják. A vásárlók egyébként a „DRK”, azaz sötét szószt kedvelik amely füstölt kápia paprikából, barna chiliből, és barnasörön karamelizált hagymából készül.

Jó hír, hogy Krisztiánék néhány hete elérhetőek a termeloikosar.hu oldalon is, így ha az ország túlsó feléből szeretnék megkóstolni a Győr-megyei specialitásokat, pár kattintással leadhatják a rendelésüket. A megyében élők pedig személyesen is megtalálhatják őket a Szigetközi Szatyor piacain, Győrben a Dunakapu téri termelői piacon és a most induló Pannonkamra eseményein is. 

Forrás: Kiss Rita, Győr-Moson-Sopron megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Aszfaltkeverő családi vállalkozásban

Nemrégiben adták át azt az aszfaltkeverő üzemet, melyet a Dél-Vas megyei Petőmihályfán élő Kulcsár Béla …