2020 szeptember 27 - vasárnap

Ehető virágok az étlapon

Saláta-különlegességek, ehető virágok, bébi zöldségek ès fűszernövény: ez a Saliverzum Kft. világa. A cég által termesztett növényeket elsősorban éttermek keresik, mint a magas színvonalú gasztronómiához nélkülözhetetlen hozzávalókat.

A balástyai Sándor család másfél évtizede foglalkozik bébi méretű zöldségek, például retek, cékla, sárgarépa, cukkini, tojásgyümölcs, édeskömény, újhagyma, póréhagyma, új fokhagyma, csicsóka termesztésével. Mindezeken felül saláta-különlegességek, ehető virágok és fűszernövények is szerepelnek széles választékukban, melyet többek között szegedi és budapesti éttermek számára szállítanak. 

Az átlag fogyasztó számára mind közül talán az ehető virágok a leginkább ismeretlenek. Az ehető virágok közé tartozik a búzavirág, begónia, szegfű, sarkantyúka, fukszia, oroszlánszáj, mályvarózsa és az iskolavirág. A termesztett növények fajtái évről-évre változnak, többek között az éttermek, séfek igényei és a gasztronómiai divat hatására. A termesztés gépesítése nehézkes, ezért leginkább a kézimunka-igény szab határt számukra. Az egész család kiveszi a részét a cég tevékenységéből. A termelői kosár felülete egy újabb lehetőség a cég számára, hogy minél többen megismerjék az általuk termesztett növényeket.

Forrás: Sándor Viktória, Saliverzum Kft, https://magyarmezogazdasag.hu

Share Button

Olvasson tovább

Aszfaltkeverő családi vállalkozásban

Nemrégiben adták át azt az aszfaltkeverő üzemet, melyet a Dél-Vas megyei Petőmihályfán élő Kulcsár Béla …