2020 szeptember 27 - vasárnap

Gazt.evők a konyhakertben

Papp-Felber Anita, a kétgyermekes fiatal anyuka elhatározta, hogy felhagy városi állásával és megvalósítja régi álmát, miszerint ökológiai kertészkedéssel fog foglalkozni és ezt másoknak is megtanítja. Ebből az elhatározásból jött létre a Szombathely közelében lévő Balogugyomban a Gazt.evő fantázianevű kisvállalkozás, melynek célja, hogy a vegyszermentes zöldségek, fűszernövények és ehető virágok, közvetlenül a termelőtől kerüljenek a fogyasztók asztalára és hogy ez a szemlélet minél szélesebb körben elterjedjen.

Anita kínálatában ma már a hagyományos konyhakerti növények (cékla, borsó, répa, petrezselyem stb.)  mellett, különleges fajták (eperspenót, vérsóska, lila sárgarépa stb.) is megtalálhatók. Egyedi salátamixeket készít, csirákat (mikrozöldek) is értékesít. Rendszeres részvevője a szombathelyi termelői piacnak, állandó vevői kertjében is felkeresik, de a Termelői Kosáron keresztül is elérhető.

A szemléletformálást sem hanyagolja el: több településen ovikert indult el a közreműködésével, jelenleg bio-konyhakertész tanfolyamot visz számos részvevővel. Anita és a Gazt.evő küldetése, hogy minőségi, vegyszermentes zöldségek kerüljenek a családok és az éttermek asztalára.

Forrás: Zágorhidi-Czigány Ákos, Vas megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Aszfaltkeverő családi vállalkozásban

Nemrégiben adták át azt az aszfaltkeverő üzemet, melyet a Dél-Vas megyei Petőmihályfán élő Kulcsár Béla …