2020 szeptember 27 - vasárnap

Traktort is vezethetnek a diákok a Bábolnai Gazdanapokon

A Bábolnai Gazdanapok minden évben a magyar agrárium piros betűs ünnepének számítanak. A idén 33. alkalommal megrendezett esemény keretein belül szeptember 11-én Szakiskolai Napot szerveznek, hogy megszólítsák a mezőgazdasági pályát választó, vagy az azzal szimpatizáló fiatal korosztályt.

Az Agrárminisztérium kezdeményezésére létrejött Szakiskolai Nap már csak amiatt is fontos, mivel az elmúlt 5 évben az agrárszakképzést választó tanulók száma folyamatosan csökken. A jelenlegi felgyorsult gazdasági környezetben felnövekvő generációknak feltétlenül szüksége van támogatásra, amely olyan eszközöket, módszereket ad a tanulók és a szülők kezébe, amelyek nélkülözhetetlenek a tudatos pályaválasztási döntéshez. Egy tudatos jól kidolgozott pályaválasztási tájékoztatás jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét ráirányítsuk a mezőgazdaságban rejlő lehetőségekre, hogy minél több fiatal lásson vonzó életpályát az agráriumban. 

A Szakiskolai Nap keretében több iskola diákjai látogatják meg a rendezvényt, ahol szakmai programok keretében konferencia és kerekasztal beszélgetéseken vehetnek részt, sőt a traktorvezetést is kipróbálhatják. Az esemény kiemelt célja az Agrárminisztérium által fenntartott agrár- és élelmiszeripari képzést nyújtó „Agrárszakképzési Centrumok” és tagintézményeinek képzéseinek népszerűsítése, és a megújuló pályaorientációs program segítségével az eredményes beiskolázás elősegítése, valamint az agrárszakképzésben tanulók létszámának növekedési pályára állítása. 

Forrás: MNVH ÁT, fotó: Unsplash

Share Button

Olvasson tovább

Aszfaltkeverő családi vállalkozásban

Nemrégiben adták át azt az aszfaltkeverő üzemet, melyet a Dél-Vas megyei Petőmihályfán élő Kulcsár Béla …