2020 szeptember 27 - vasárnap

Bemutatkozik Makó: új könyvtár, sétány és hagyma minden mennyiségben

Az egykori Csanád Vármegye központja Makó városa dinamikus fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, számos infrastrukturális, intézményi és turisztikai fejlesztést valósítottak meg. A település kiterjedt külterülettel rendelkezik, mely fejlesztése – többek között – a Vidékfejlesztési Program támogatásainak felhasználásával valósult meg.

Makó városát leginkább mint egykori hagymatermesztő központot ismerhetjük. Az elmúlt évek nagyszabású turisztikai fejlesztései, mint például a Makovecz Imre tervezte Hagymatikum élményfürdő is a város eme jellegzetességére támaszkodott. Az elmúlt időben számos nagyszabású, az egész város életét befolyásoló fejlesztési elképzelés vált valósággá. Ilyen például a teljesen új könyvtárépület, vagy a Maros árterében megvalósított Lombkorona sétány megújítása. 

Makó kiterjedt külterülettel és szórvány tanyavilággal rendelkezik. Mindez lehetőséget adott, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében, hogy első körben 20 tanyás ingatlan villamoshálózatát fejlesszék, a napelemes rendszerek telepítését és a megújuló energia hasznosítását is lehetővé téve. A külterületek esetében különösen fontos az úthálózat állapota és karbantartása. Ezért Makó és a szomszédos Csanádpalota konzorciumban pályázott a Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek tárgyú felhívásra és támogatást kaptak Makó külterületén két földút stabilizálására és portalanítására, Csanádpalota esetében pedig a külterületi útjai karbantartására, erő és munkagép került beszerzésre. 

Forrás: Benkő Zsolt, Csongrád-Csanád megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Aszfaltkeverő családi vállalkozásban

Nemrégiben adták át azt az aszfaltkeverő üzemet, melyet a Dél-Vas megyei Petőmihályfán élő Kulcsár Béla …