2020 szeptember 27 - vasárnap

Hídavató ünnepség Pusztaszentlászlón

Ne csupán egy, hanem legalább hétnapos település legyen – fogalmazta meg az önkormányzat vágyát a közép-zalai községben megtartott hídavató ünnepségen a falu polgármestere. Pusztaszentlászlónak olyan turisztikai attrakciókra van szüksége, amelyek legalább hét napon keresztül tudnak élményt szolgáltatni a községbe látogatók számára.

Ezen idegenforgalmi attrakciók sorába tartozik a horgászturizmus is, aminek lehetőségei nemrégiben egy fontos fejlesztéssel bővültek. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával a közelmúltban készült el a Felső-tavon átívelő új, 54 méter hosszú gyaloghíd. A hídavatón elsőként Bene Csaba, a megyei önkormányzat alelnöke mondott beszédet. Kiemelte: a beruházás, valamint annak társprojektje, az Újhegyen épülő kilátó az Európai Unió támogatásával valósult, illetve valósul meg. Zala megyébe a mögöttünk hagyott hét évben több mint másfél milliárd forintnyi uniós támogatás érkezett turisztikai fejlesztésekre, amit a magyar állam által finanszírozott Magyar Falu Program támogatásai, belügyminisztériumi fejlesztései egészítenek ki. Az alelnök szerint mindez azt jelenti, hogy a magyar vidékre az elmúlt időszakban óriási figyelem irányult, ugyanakkor az államnak csak annyi a feladata, hogy felvillantsa a lehetőségeket, ám a vidék megtartó erejének növeléséhez, a jó ötletek megvalósításához a helyben élők összefogása, akarata szükséges. 

Bene Csaba gondolatait Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője folytatta, aki arról szintén beszélt, hogy a magyar vidékfejlesztés a kormányzati politika fókuszában van. Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott a vizek védelmével kapcsolatos feladatokról beszélt, ennek során arra is kitért, hogy milyen fontos szerepe van a vízi közművek karbantartásának és felújításának, az új híd valójában ennek a célnak való megfelelős egyik kiváló példája. A hídavatót tóparti piknik követte, számos színpadi szereplővel, illetve látványos tűzijátékkal.

Forrás: Kaj István, Zala megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Aszfaltkeverő családi vállalkozásban

Nemrégiben adták át azt az aszfaltkeverő üzemet, melyet a Dél-Vas megyei Petőmihályfán élő Kulcsár Béla …