2020 október 29 - csütörtök

Duna-Tisza közi Agrár Expo: a magyar élelmiszerek legjava

A Duna-Tisza közi Agrár Expo célja a minőségi magyar élelmiszertermékek, kézműves élelmiszerek bemutatása, népszerűsítése, értékesítési lehetőségeinek bővítése. A kétnapos rendezvényen termelői élelmiszer-, borkóstoló és vásár, illetve mezőgazdasági, haszon- és személygépjárművek kiállítása várja a látogatókat.

A Duna-Tisza közi Agrár Expo egyedi, családias hangulatban teszi lehetővé az olyan minőségi alapanyagokból készült kézműves élelmek kóstolását és vásárlását, mint például a házi készítésű füstölt áruk, a kézműves sajtok, a borok, mézek, lekvárok, olajok, zöldségpástétomok, préselt gyümölcslevek. Egészséges, vegyi anyagoktól mentes ételeket kínál és lehetőséget teremt a látogatóknak, hogy testközelből is megismerjék ezeket a termékeket.

A rendezvény teret biztosít a látogatóknak és mezőgazdasággal foglalkozó szakembereknek, hogy az agráriumot jelenleg foglalkoztató fajsúlyos témákban hallhassanak magas színvonalú szakmai előadásokat, ezzel segítve a mezőgazdasági cégek, családi vállalkozások, őstermelők, borászok, kistermelők munkálkodását, a tevékenységük bővítéséhez, fejlesztéséhez szükséges pályázati lehetőség megismerését. Emellett a kiállítás szabadtéri részén mezőgazdasági gépeket, haszon- és személygépjárműveket mustrálhatnak a résztvevők. A kilátogatók szórakoztatásáról szombat délután 3 órától Hevesi Tamás, vasárnap délután 3-tól pedig Horváth Charlie gondoskodik.

A Duna-Tisza közén ez az egyetlen olyan kétnapos rendezvény, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a helyi termelők által előállított élelmiszer termékeket egy helyen, egy „vásártéren” mutassa be azoknak, aki számára fontos, hogy minőségi élelmiszereket tegyen a családi asztalra.

Időpont: 2020. szeptember 19-20.
Helyszín: Kiskőrös, főtér

Forrás: MNVH ÁT, fotó: Alex Guillaume/unsplash

Share Button

Olvasson tovább

A rendkívüli viszonyok között is helytálltak a magyar gazdák

A magyar gazdák a rendkívüli természeti és környezeti viszonyok között is eredményesen helytálltak – jelentette …