2020 október 29 - csütörtök

Modern termelői piacot kapott Szamosszeg

A Vidékfejlesztési Program több mint 12 milliárd forint értékű pályázati felhívásaival több mint 170 termelői piac létrehozását segítette a kormány. 

2020. augusztus végén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szamosszegen adták át a Vidékfejlesztési Programból megvalósult termelői piacot. A közel 45 millió forintos fejlesztés támogatási intenzitása 95% volt. A beruházással egy olyan piacépület megépítése volt a cél, amely műszaki tartalmában a jelenkor elvárásainak, míg megjelenésében a helyi sajátosságoknak fog megfelelni.

Gergely Lajos, Szamosszeg polgármestere elmondta, hogy megvalósítás alatt van a külterületi utak fejlesztése 92 millió forintból, elkezdődött egy rekortánpálya építése a Magyar Labdarúgó Szövetség 76 millió forint értékű beruházásában, valamint 524 millió forintos ráfordítással megépül a községi bölcsőde is a közeljövőben. termékértékesítést szolgáló piac infrastrukturális fejlesztése Szamosszeg Községben” címmel részesült támogatásban. A támogatás összege 44 840 887 Ft. A támogatás intenzitása: 95% volt.

Forrás: Nagy Csilla, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi felelős, fotó: MTI

Share Button

Olvasson tovább

A rendkívüli viszonyok között is helytálltak a magyar gazdák

A magyar gazdák a rendkívüli természeti és környezeti viszonyok között is eredményesen helytálltak – jelentette …