2020 október 29 - csütörtök

Zenétől zengtek a tokaji utcák

Immáron harmadszor rendezte meg a Tokaj Kincsei Egyesület a Tokaji Utcazene Fesztivált, ami több okból is példaértékű. Egyrészt azért, mert egy olyan csodálatos és hangulatos helyen zajlott, ahová az emberek szívesen látogattak el a természeti kincsek miatt is, másrészt pedig azért, mert országos szinten is példaértékű összefogást produkált. Mindezek mellett pedig a vidéki kézműveseket, illetve termelőket is támogatták azzal, hogy lehetőséget adtak portékáik bemutatásának.

Két napon át zenével és élettel teltek meg Tokaj város utcái. Reggeltől késő estig 16 helyszínen, két kilométer hosszan összesen 64 zenei formáció adhatta elő magát élőben a sétálóutcán. Ezeken kívül, még volt egy mozgó, úgynevezett „zenekocsi” is, ami a zenészekkel járta az egész várost, így elvíve a zenét azoknak is, akik nem tudtak felmenni a helyszínekre. Ezek ismeretében nem csoda, hogy a rendezvény zajos sikert aratott – úgy szó szerint, mint átvitt értelemben.

A szervezők idén is készültek különféle látványelemekkel. Ilyen volt az esernyő utca, amit hangulatával és színeivel nagy sikert arattak az ide látogató turisták és a helyi lakosság körében is. Összesen 137 ernyőből álló, egy igazi összefogást szimbolizáló dologról van szó, ami egyedülálló kinézetre is és mondanivalójával is az országban. Ekkor mutatták be a város új műanyagkupak-gyűjtőjét, ami látványosság és hasznos környezetvédelmi állomás lesz a település életében. Az eszköz célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és az önkéntesség szemléletformáló erejére, továbbá a gyermekeket is környezettudatosságra neveli. 

A fesztivál zenei programjai mellett az egyesület nagy hangsúlyt fektetett a vidéki termelőkre, kézművesekre is. Mint minden rendezvényükön, ezen is szerették volna közel vinni az emberekhez a gazdákat, a kézműveseket, hogy nem csak a termékeiket mutassák be, de testközelben is ismerhessék meg őket. A tapasztalat az, hogy a látogatók szívesebben vásárolták a vásározók házi termékeit, hiszen itt találkoznak azzal, hogy nemcsak valóban friss terméket kaphatnak, de ennek megvásárlásával közvetlenül a magyar gazdálkodókat támogatják.

Forrás: Tóth Ágnes, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

A rendkívüli viszonyok között is helytálltak a magyar gazdák

A magyar gazdák a rendkívüli természeti és környezeti viszonyok között is eredményesen helytálltak – jelentette …