2023 január 27 - péntek

„Fűben, fában orvosság, palackozva FinomSág”

Bugyenszkiné Szemerédi Erzsébet azokban az években találkozott először a fekete berkenyével és annak gyógyító tulajdonságaival, amikor külföldön dolgozott ápolóként. Hazaérkezve nem is késlekedett sokáig, férjével és fiával fekete berkenye cserjéket telepítettek 2014 márciusában, és kidolgozták a berkenyéből készülő ízletes és számos jótékony tulajdonsággal bíró termékeik receptjét. 

Akkoriban már javában működött a FinomSág családi gazdaság Győrságon, ahol többféle szörpöt, lekvárt készítettek gyümölcsökből, gyógynövényekből és rózsából. Erzsike elárulta, hogy színpompás rózsakertjükben immár hungarikumnak számító szőregi rózsákat nevelnek. Ezekből a rózsaszirmokból készül a FinomSág rózsaszörp és rózsalekvár. 

A látogató a rózsakert mellett lila színfoltként gondosan ápolt levendulaültetvényt pillanthat meg, és egy takaros kerti ház is várja, teraszán a FinomSág termékeivel. Erzsike elmesélte, hogy családjuk minden tagja kiveszi a részét a munkából, legyen szó a kert rendben tartásáról, szüretelésről, értékesítésről, vagy promóciós tevékenységről. A Bugyenszki család nemcsak a vásárlókat várja, hanem kirándulócsoportokat, táborozó iskolásokat, óvodásokat is rendszeresen vendégül lát a birtokán. Minden korcsoportnak megfelelő izgalmas programokat kínálnak, és különösen a gyermekeknél ügyelnek arra, hogy a növények gondozása mellett olyan tevékenységeket is végezhessenek, ami által magyarságtudatuk is erősödik.

A FinomSág termékeket már nemcsak a térség termelői piacain, hanem online a termeloikosar.hu weboldalon keresztül is elérhető, illetve bővebben olvashatnak a Bugyenszki család munkájáról. A család nagyon fontosnak, kedvező lehetőségnek tartja az oldalt, hiszen ez a leggyorsabb módja, hogy termelő és vásárló megtalálhassák egymást. 

Forrás: Kiss Rita, Győr-Moson-Sopron megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Főmenü – új gasztroműsor indul Széll Tamással és Anger Zsolttal

Karácsony másnapján indul a Főmenü, a Duna Televízió vadonatúj gasztroműsora. December 26-tól szombatonként 17 órától …