2019 szeptember 20 - péntek

Hírek a nagyvilágból – EVH-s információk

HACS útmutató az EVH-tól

A Helyi Akció Csoportok részére készített gyakorlati útmutatót az Európai Vidékfejlesztési Hálózat Kontakt Pontja. A 31 oldalas angol nyelvű dokumentum a Helyi Fejlesztési Stratégiák (HFS) tervezésében és végrehajtásában nyújt segítséget a HACS-oknak. Ahogyan a 2014-2020-as programozási időszakban létrejött új HACS-ok elfogadásra kerülnek a legtöbb tagállamban, ez a dokumentum remélhetőleg kifejezetten hasznos lesz számukra. Az útmutató átveszi a teljes HFS tervezési folyamatot a konzultációtól kezdve az alapvető tartalmi követelményeken át egészen a monitoring tevékenységig.

Az útmutató (angol nyelven) az alábbi linken érhető el:

https://enrd.ec.europa.eu/sites/enrd/files/enrd-guidance_lsd.pdf

Az Európai Stratégiai Beruházási Alap a gyakorlatban

Egy Európai Vidékfejlesztési Hálózat által szervezett workshop keretén belül fedeztek fel új gyakorlati lépéseket az Európai Mezőgazdasági- és Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és az Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) összekapcsolására. A workshop nagy figyelmet fordított azokra a tényezőkre, amelyek segítségével hatékonyabban pályázhatnak ESBA támogatásra a vidékfejlesztési szereplők. Az ülés során áttekintették az ESBA által támogatott beruházási platformok felállításának folyamatát is.

A workshophoz kapcsoló háttérdokumentumok és prezentációk az alábbi linken érhetőek el (angol nyelven):

http://enrd.ec.europa.eu/en/en-rd-events-and-meetings/EFSI-workshop-20160419

Rövidfilm a termőföld elérhetőségről

„Földet az ételünkért” címmel készített dokumentumfilmet a Termőföld Hozzáférhetőség Hálózat. A nagyjából fél órás rövidfilm konkrét európai példákon keresztül mutatja be a termőföld elérhetőség problémáját. A film egy francia fiatal növénytermesztő, egy katalán juhász valamint egy római és egy román földműves történetét mutatja be.

A rövidfilm (angol nyelven) az alábbi linken tekinthető meg:

http://www.accesstoland.eu/film-Land-for-our-food

Gazdáknak és erdészeknek szóló külföldi csereprogram

A Farming Connect nevű szervezet egy új, gazdáknak és erdészeknek szóló csereprogram létrehozásán dolgozik. A Wales-i szervezet olyan EU tagállami gazdálkodó és erdész vállalkozások jelentkezését várják, akik szívesen tagjai lennének egy európai szintű csereprogram folyamatosan bővülő potenciális partnereket tartalmazó listájának. Az érdeklődők a szervezet munkatársának, Einir Davies megkeresésével tudhatnak meg több információt a kezdeményezésről az einir.davies@menterabusnes.co.uk e-mail címen.

Az Európai Vidékfejlesztési Hálózat májusi hírlevelének eredeti (angol nyelvű) változata az alábbi linken érhető el:

http://docs.enrd.eu/newsletter/201605/

Share Button

Olvasson tovább

Székesfehérvári Királyi Napok – Népművészeti Fesztivál

Gazdag program várta augusztus 20-án a fehérvári belvárosban a vendégeket. A Népművészeti fesztiválon öt néptáncos …