2019 június 26 - szerda

Összefoglaló az EVH híreiből

Találja meg LEADER együttműködési partnerét!

Ossza meg ötleteit és keressen lehetséges partnereket LEADER együttműködéséhez az Európai Vidékfejlesztési Hálózat (EVH) partner kereső oldalával! Azoknak a HACS-oknak a jelentkezését várják, akik projektjeikhez keresnek partner HACS szervezeteket (városi és halászati is) más régióból, tagállamból vagy akár nem EU államból is. A csatolt fájlok között található dokumentum kitöltésével és annak a contact@enrd.eu e-mail címre való elküldésével adhatóak be az együttműködési ajánlatok. A dokumentum tartalmazza az együttműködés rövid leírását, a projekt jellemzését és a kezdeményező HACS elérhetőségi adatait. A kezdeményezéseket az EVH weboldalán osztják meg az interaktív partner kereső eszköz elindítása után.

A finn HACS-ok is együttműködési partnereket keresnek Európa szerte. Az alábbi weboldalon érhetőek el a lehetséges projekt ötletek (angol nyelven), ahol minden információt megtalálhatnak az érdeklődők.

Útmutató az egyszerűsített költségelszámolási lehetőségekről

Az Európai Vidékfejlesztési Hálózat (EVH) Kontakt Pontja elkészített egy új és praktikus útmutatót a LEADER/CLLD területén használható egyszerűsített költségelszámolási lehetőségekről. Az EVH öt részre osztotta fel a dokumentumot olyan fejezetekkel, mint például: Egyszerűsített költségelszámolási lehetőségek használatának beépítése a Vidékfejlesztési Programokba. A dokumentum kiegészíti a Bizottság által készített Európai Strukturális és beruházási alapokra vonatkozó Egyszerűsített költségelszámolási lehetőségek útmutatót (elérhető angol nyelven itt).

Az útmutató anyaga és a hozzá kapcsolódó háttérdokumentumok az alábbi linken érhetőek el (angol nyelven).

Vidékfejlesztés és hálózatépítés Törökországban és a Nyugat-Balkán országaiban

Törökország és a Nyugat-Balkán országainak területén működő vidéki hálózatok konzorciuma egy új projektet indított el, amellyel a helyi civil közösségek munkáját segítenék abban, hogy hatást gyakorolhassanak a vidék fenntartható fejlődésére. A projekt minden hálózatépítési, kapacitás bővítési és támogatási kezdeményezést szívesen fogad, különösen azokat, amelyek a vidéki innovációval, környezetvédelemmel és hátrányos helyzetű közösségekkel kapcsolatos.

A projekttel kapcsolatosan még több információ itt érhető el.

A 2007-2013-as Finn Vidékfejlesztési Program eredményei

A Finn Nemzeti Vidéki Hálózat elérhetővé tette a 2007-2013-as Finn Vidékfejlesztési Program (VP) eredményeit bemutató elemző tanulmányát. A Program eredményei számos területen váltottak ki pozitív hatást. 75 000 vidéki munkahely megteremtésével és megőrzésével aktívan hozzájárult a vidéki foglalkoztatottság bővítéséhez, új befektetési lehetőségek létrehozásával a fiatal gazdák vállalkozásindítási hajlandóságát növelte, valamint erősítette a vidékfejlesztési szereplők elhivatottságát is.

A téma iránt érdeklődők az alábbi linken találhatnak még több információt (angol nyelven).

Az Európai Vidékfejlesztési Hálózat júniusi hírlevelének eredeti (angol nyelvű) változata az alábbi linken érhető el: http://docs.enrd.eu/newsletter/201606/

Csatolt fájl: tnc_project_offer_june_2016

Share Button

Olvasson tovább

Fiatal Gazda Konferencia – 2019

2019. február 22-én került megrendezésre Budapesten, a Park Inn by Radisson Hotelben a 2019. évi …