2019 szeptember 20 - péntek

Hírek a Határmentéről

Megnyitották a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) közép-európai kereskedelemfejlesztési hálózatának új irodáját szerdán Ipolyságon, s ezzel teljessé vált az intézmény – hét irodából álló – felvidéki hálózata.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a megnyitót követő gazdasági fórumon az államtitkárság idei tematikus évéről, a márciusban elindított, 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve programról beszélt.
Az iroda megnyitójával egybekötött gazdasági fórumon mondott beszédében Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország pozsonyi nagykövete elmondta: a magyar kormány kiemelt célja, hogy növelje a gazdasági jelenlétet a kereskedelem és a befektetések terén is, hogy ilyen módon is szorosabbra fűzze Magyarország és a szomszédos országok magyarlakta területei közti kapcsolatot.
Kiss-Parciu Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium határmenti gazdaságfejlesztési főosztályának vezetője beszédében elmondta: a magyar kormány célként tűzte ki, hogy 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési időszakban jelentősen megnövelik a határon átnyúló infrastrukturális kapcsolatokat. “A szlovák-magyar határon vannak a legnagyobb terveink” – jegyezte meg.
Az MNKH-nak összesen 22 irodája van a Kárpát-medencében, ezek közül a Felvidéken a mostanival együtt már hét működik, Ipolyságon, Párkányban, Dunaszerdahelyen, Érsekújvárban, Rimaszombatban, Királyhelmecen és Kassán. Az MNKH irodáinak feladatai között olyan célok elérése szerepel, mint a kereskedelem ösztönzése, a magyar vállalatok exporttevékenységének bővítése, a kereskedelmi kapcsolatok becsatornázása a határ két oldalán lévő kis- és középvállalkozások együttműködésébe és a határ menti régiók foglalkoztatottságának növelése.

Következő Előző

határmente2
határmente3
határmente4
Következő Előző

 

Share Button

Olvasson tovább

Székesfehérvári Királyi Napok – Népművészeti Fesztivál

Gazdag program várta augusztus 20-án a fehérvári belvárosban a vendégeket. A Népművészeti fesztiválon öt néptáncos …