2021 március 7 - vasárnap

Összefoglaló az EVH híreiből

LEADER együttműködések erősítése

Egy közelmúltbeli EVH workshop (háttéranyagok angol nyelven itt érhetőek el) új gyakorlati lehetőségeket fedezett fel a LEADER együttműködési projektek kapacitás bővítési folyamatainak harmonizálásban. A megbeszélés eredményeként felállítottak egy gyakorlatorientált munkacsoportot is.

Ossza meg ötletét és keressen LEADER együttműködési partnereket az EVH honlapjának partner kereső funkciójával!

Elérhető a Nemzeti Vidéki Hálózatokat segítő online funkciók

Az Európai Vidékfejlesztési Hálózat (EVH) Kontakt Pontja elérhetővé tette a Nemzeti Vidéki Hálózatokat segítő online funkcióit honlapján annak érdekében, hogy a hálózatoknak támogatást nyújtson munkájuk hatékony végzésében.

Az eszközök nagymértékben építenek a már meglévő hálózati tapasztalatokra és olyan elemeket tartalmaznak, mint például jó gyakorlati példák, hálózati dokumentumok valamint különböző EVH események és cikkek eredményeit bemutató leírások. A kereső felületen hálózati célok vagy akár működési területek alapján is lehet keresni.

A Közös Agrárpolitika szerepe a vidéki munkahelyek teremtésében

Egy új tanulmány a Közös Agrárpolitika vidéki munkahelyek teremtésében betöltött szerepét vizsgálja. Az Európai Parlament megbízásából elkészült publikáció uniós szintű statisztikai elemzések, részletes tagállami leírások (Magyarország a 85-87. oldalon szerepel) és esettanulmányok segítségével mutatja be a kutatás eredményeit. A tanulmány kiemeli, hogy a vidékfejlesztési politikák pozitív hatást gyakoroltak a vidéki foglalkoztatottságra.

A felmérés eredményeit bemutató tanulmány (angol nyelven) itt érhető el.

Hálózatépítés a helyi termelés támogatására

Az újonnan létrehozott Netzwerk Kulinarik elnevezésű osztrák hálózat fő céljának a helyi ételekkel kapcsolatos kezdeményezések támogatását tűzte ki annak érdekében, hogy erősítse a helyi termelést és népszerűsítse azt nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt.

Munkájuk során a fogyasztói tudatosságot és magabiztosságot igyekeznek erősíteni, valamint a kezdeményezések turisztikai potenciálját növelni. Hosszú távú terveik között szerepel nemzetközi partnerkapcsolatok kialakítása is. A hálózat olyan innovatív és fenntartható kezdeményezéseket vár, amelyek a helyi eredetet és magas minőséget hirdetik.

Az Európai Vidékfejlesztési Hálózat júliusi hírlevelének eredeti (angol nyelvű) változata az alábbi linken érhető el:

https://enrd.ec.europa.eu/content/enrd-newsletter_en

 

Share Button

Olvasson tovább

Éltessük a helyit, éltessük az igazit!

Október 2. és 4. között rendezik meg a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepet Kecskeméten a …