2021 március 7 - vasárnap

Európai Vidékfejlesztési Konferencia – LINC 2016 EVENT – Dabason

A Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület lesz a házigazdája 2016. szeptember 27-29 között rendezendő Európai Vidékfejlesztési Konferenciának, a LINC 2016 EVENT-nek.

A konferenciára való regisztráció alapján összesen 278 vendéget várnakk 20 Európai tagállamból közel száz szervezet képviseletében. Vendégük lesz több ország Nemzeti Vidékfejlesztési Hálózatának képviselője, az ENRD Cotact Point, az ELARD elnöke és elnökhelyettese, az Észtországi Rural Economy Research Center, az osztrák Federal Ministry of Agriculture, Forestry, Environment and Water Management delegáltjai, a Skót Nemzeti Vidéki Hálózat által delegált vidékfejlesztési szakértők, valamint Írországból a Cork Megyei Tanács Elnöke is személyesen.

A rendezvény megnyitóját 2016. szeptember 27-én 16 órától tartják Dabason, a Városháza előtti főtéren. A vendégek zászlós, népviseletbe öltözött felvonulása a Dabas Motel parkolójától a főtérig tart majd, ahol 16 órától koncertekkel várják a helyi érdeklődőket.

A Szent István téren kap helyet a hivatalos megnyitó, a küldöttségek köszöntése és a rendezvényhez kapcsolódóan a helyi művészeti csoportok bemutatkozása. A rendezvény megnyitója jó alkalom arra, hogy a helyi lakosok kapcsolatba kerülhessenek az európai országokból érkező vidékfejlesztési szakemberekkel. A megnyitón a következő országok delegációi fognak felvonulni: Ausztria, Belgium, Csehország, Németország, Spanyolország, Észtország, Finnország, Nagy-Britannia, Észak-Írország, Skócia, Magyarország, Írország, Olaszország, Litvánia, Luxemburg, Lettország, Lengyelország, Románia, Svédország, Szlovákia.

A szeptember 28-i program során a résztvevők az Európai Unió Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap támogatásával 2007-2013 között megvalósított helyi projekteket látogatják végig Bugyi nagyközségben, Dabason, Kakucson, Táborfalván, Újhartyánban és Ráckevén, és délután részt vesznek egy, az European Network for Rural Developmenttel közösen megrendezett nemzetközi együttműködési fórumon.

Szeptember 29-én tematikus elméleti beszélgetéseket szerveznek a résztvevők számára, melyek témái a vidékfejlesztés időszerű kérdéseihez kapcsolódnak. Előadások hangzanak el a közösségi értékek – a társadalmi felelősségvállalás, a hátrányos helyzetű csoportok bevonása, az agrárium és innováció, a klímaváltozás és energiagazdálkodás, a nemzetközi együttműködés, a visegrádi országok közötti együttműködések, és a területi identitás stratégiák hasznossága kapcsán. Az elméleti munkamegbeszéléseket délután sportvetélkedő követi majd, ahol pusztai tájfutás, agyaggalamb lövészet, íjászat, Puszta Olimpia, és fogathajtás versenyszámokban indulhatnak a résztvevők.

A LINC konferencia 2010 óta minden évben megrendezésre kerül, Európa más-más országában. Az Egyesület számára nagy elismerés, hogy a Közép-Európai országok közül elsőként, a magyar LEADER csoportok közül pedig egyetlenként kapták meg a lehetőséget a szakmai program megszervezésére. A rendezvény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

A rendezvényt Pest Megye Önkormányzata is támogatja.

Szeretettel várják az érdeklődőket a rendezvény megnyitójára, Dabas város főterén 2016. szeptember 27-én 16 és 19 óra között!

 

Forrás: Pest megyei portál

Share Button

Olvasson tovább

Főmenü – új gasztroműsor indul Széll Tamással és Anger Zsolttal

Karácsony másnapján indul a Főmenü, a Duna Televízió vadonatúj gasztroműsora. December 26-tól szombatonként 17 órától …