2019 szeptember 19 - csütörtök

300 diák (is) énekel Martonvásáron – Magyar Népdal Napja

Szeptember második hétvégéjén, 10-én és 11-én Martonvásáron ismét gyönyörű környezetben, egyedülálló technikai megoldással készült színpadon zajlanak a programok.

A látogatók idén is átérezhetik a népdal erejét, szépségét és mélységét, ha vigadni szeretnek, de ha szomorkás a hangulatunk, akkor is.

Martonvásáron önkormányzati és társadalmi szervezetek, szakmai testületek, gazdálkodó tevékenységet végzők és civilek fogtak össze, hogy igényes környezetben minőségi rendezvényt szervezzenek, értéket közvetítsenek a térség legnagyobb rendezvényén. A Brunszvik-kastély mellett elterülő martonvásári főtérre invitáltak számtalan előadót. Felsorolva őket: Bognár Szilvia, Herczku Ági és a Banda, Cimbaliband, Fricska Tánc, Berecz András, Pál István „Szalonna” és Bandája, Esszencia, Szabó Balázs Bandája, Zuboly szinte érthetetlen, hogy is fér a programba ennyi kiváló előadó és zenekar. Ha hozzátesszük, hogy emellett lesz még „Páva” győztes Bartina gyermektánccsoport, a kisebbeknek bábelőadás, Hungarikum Udvar, Termelői Vásár és a helyi fúvószenekar valamint a művészeti iskola táncosainak és zenészeinek előadása, na meg utcazene fesztivál is lesz, valóban rácsodálkozhatunk, miként lehetséges ezt megvalósítani egy alig öt és fél ezres városkában. A felsorolásnak azonban itt sincs vége, mert a Dankó Rádió 11-én, vasárnap 12.30-kor élőben jelentkezik majd „Martoni ebédhez szól a népdal” műsorával.

Az igazán nagy durranás viszont talán nem is a fenti lista, hiszen Martonvásáron évről évre megszokott már a minőségi szórakozást biztosító műsorok sora. Idén azonban olyan összefogás nyomán megvalósult eseménynek is tanúi lehetnek a Magyar Népdal Napjának látogatói, vendégei, amihez fogható a térségben bizonyosan nem volt még, de országos szinten is kuriózumnak számít. Megmozdult a megye, tucatnyi iskolából mintegy 300 gyermek énekel majd egyszerre magyar népdalt a nagyszínpadon.

Aki netán a www.magyarnepdalnapja.hu oldalon találkozott már a fellépők listájával, bizonyára találkozott a Boban Marković Orkestarral is. Hogy kerül a csizma az asztalra? – tenné fel a kérdést, talán joggal.

A rendezvény nem kizárólag az autentikus magyar népdal és népzene apostola, hanem befogad minden olyan magas minőségű előadást, amely abból táplálkozik. Emellett vendégfellépőket is szívesen lát. Idén a világ egyik legjobb trombitásaként számon tartott Boban Marković és zenekara bizonyítja, nem áll távol tőlük a magyar népi ének, a magyar népzene. A kilencvenes évek elejétől zenélő 52 éves művész életében először játszik nagyközönség előtt magyar népzenét!

Kit is vár tehát nagy-nagy szeretettel Martonvásár szeptember 10-én és 11-én?

Ahogy a Magyar Népdal Napja projekt vezetője, Kunos Tamás, a Kossuth-díjas Csík Zenekar brácsása fogalmaz: „Az apraját és a nagyját!”

Friss információk, hírek: www.facebook.com/magyarnepdalnapja

Információk, hírek: www.magyarnepdalnapja.hu, facebook.com/magyarnepdalnapja

Következő Előző
mnn2016PPT0
MNN_01
KunosT
Következő Előző
Share Button

Olvasson tovább

Fiatal Gazda Konferencia – 2019

2019. február 22-én került megrendezésre Budapesten, a Park Inn by Radisson Hotelben a 2019. évi …