2023 január 27 - péntek

Novemberi Hírlevél

Kedves Olvasónk!

Közeleg az év vége, lassan eljön a számvetés ideje, de addig is van még egy kis időnk, hogy töretlen lendülettel dolgozzunk tovább Hálózatunk céljainak megvalósításáért! November hónap eseményeiről, a legfontosabb információkról híreinkben olvashat, de nem feledkeztünk meg hírlevelünk többi megszokott tartalmi eleméről sem. Így olvashat többek között a Kecskeméten megrendezett Profi Gazdálkodók Napjáról, vagy éppen a III. Bakony Exporól, amely a hónap első hétvégéjén került megrendezésre, és amely idén először három napos volt. Beszámolunk Önnek a friss vidékfejlesztési pályázati hírekről is. A hűvösebb idő ellenére számos programlehetőség közül válogathatnak a decemberben megrendezésre kerülő vidéki rendezvényekből, amelyek közül összeszedtünk egy csokorra valót program ajánlónkban.

Mindehhez jó böngészést és kellemes időtöltést kívánunk!

Üdvözlettel, az MNVH csapata

Novemberi híreink

Három új vidékfejlesztési pályázatot jelentetett meg a Miniszterelnökség

A kormány célkitűzéseinek megfelelően még az idei évben több pályázati felhívást ismerhetnek meg az érintettek. A mai napon a Vidékfejlesztési Program keretében három új pályázat került kiírásra mintegy 24 milliárd forint értékben.

A profi gazdálkodók napja

Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár nyitotta meg a Profi Gazdálkodók Napja című rendezvényt november 3-án Kecskeméten. Fejlesszünk, de hogyan? című előadásához nem a megszokott, prezentációs előadásmódot választotta, hanem gondolatébresztő nyitóbeszédet tartott. Az államtitkár elmondta, hogy arra törekednek, hogy az idén minden nagyobb jelentőségű, fontos beruházási pályázatot megjelentessenek.

Panyolium gyümölcsfeldolgozó üzem, a Szatmár-Beregi régió szívében

Kerék Gertrúd, az MNVH Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi felelőse Panyolára látogatott egy olyan üzembe, ami a ma létező legkorszerűbb és legkíméletesebb tartósítási eljárással állítja elő termékeit, amellyel a víz a különféle anyagokból a legkisebb károsodást okozva távolítható el.

„Veletek, jövőre, ugyanitt!” – sikeres volt a III. Bakony Expo rendezvény

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Bakony Expo eseménysorozat a veszprémi Arénában, illetve a sportlétesítmény előtti téren. Ez utóbbi területen felállított rendezvénysátor adott otthont az ünnepélyes megnyitónak is. A protokollesemény túlmutatott a hivatalos és „kötelező” programelemek többségén, lévén a megnyitó díjátadásokkal és személyes hangvételű köszöntőkkel kezdődött.

Pályázati hírek

Módosult a Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése című felhívás

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése” című (VP2-6.3.1-16 kódszámú) felhívás. A felhívás 4.1. Támogatást igénylők köre fejezet 1. b) alpontja módosult.

Részletek itt

Módosult az Egyedi szennyvízkezelés című felhívás dokumentációja

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Egyedi szennyvízkezelés” című (VP6-7.2.1.2.16 kódszámú) felhívás dokumentációja. A támogatási feltételeket szabályozó 25/2002. (II.27.) Korm. Rendelet 2. számú melléklete hatályon kívül helyeződött, ezért a felhívásban a 2. számú melléklet helyett mindenütt az 1. számú melléklet került szerepeltetésre.

 

Részletek itt

Módosult a Tájékoztatási szolgáltatás című felhívás beadási határideje

A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Tájékoztatási szolgáltatás” című (VP1-1.2.2-16 kódszámú) felhívás támogatási kérelmeinek beadási határideje 2016. november 21. napjára módosul.

Részletek itt

Módosult a Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása című felhívás dokumentációja

Módosult a 2. és a 7. számú melléklet a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása” című (VP3-4.2.2-16 kódszámú) felhívás vonatkozásában.

Részletek itt

Megjelent a vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztése pályázat

Megjelent a vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése című felhívás.

Részletek itt

Program ajánló

Mikulás a várban

Decemberben Pécsváradra is ellátogat a Mikulás. December 4-én vasárnap a gyerekek, családok egész napos kézműves foglalkozások és vásár keretein belül várhatják a Mikulást.

Tutajos Kalandok

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2016-ban, december 6-án is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az előadások minden hónap első keddjén, 17:00 órakor kezdődnek Pécsett, a Tettye Oktatási Központban!

Jótékonysági adventi koncert Kisjakabfalván

Jótékonysági koncert mindenkinek december 10-én, melynek bevételeit a település templomának felújítására fordítanak. Mindenkit szeretettel várnak. Volt már eső, hó, fagy, minden. És a koncert elhozta a csodát. A gyönyörű emberi hanggal, forralt borral, friss meleg pogácsával minden megoldható.

Magyarok Karácsonya

A Magyarok Karácsonya a Magyar Nemzet jelképes, közös karácsonya. A december 16-án megrendezésre kerülő rendezvény évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését. Az adventi időszak jó alkalom, hogy felhívjuk a figyelmet az egymás iránti felelősségérzet fontosságára.
Share Button

Olvasson tovább

Éltessük a helyit, éltessük az igazit!

Október 2. és 4. között rendezik meg a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepet Kecskeméten a …