2020 május 26 - kedd

Decemberi hírlevél

Kedves Olvasónk!

December hónap sem telt tétlenül, év végére kicsit felgyorsultak az események. Elkészült az MNVH Cselekvési Terve, amelyet december 6-án egy szakmai nap keretében vitatták meg az Elnökség és a Tanács tagjai együttesen, majd az észrevételek alapján módosított dokumentumot az Elnökség 2016. december 12. napján el is fogadott. Amennyiben az IH vezetője jóváhagyja a dokumentumot, úgy megindulhat a Hálózat munkáját megalapozó dokumentumban foglalt célok megvalósítása. Az esemény ezen kívül kiváló alkalmat teremetett arra, hogy az újjá alakult Elnökség és Tanács tagjai megismerjék egymást, illetve a Területi Felelős hálózatot. A változások tovább folytatódnak, ugyanis 2017. január 1. napjától az MNVH operatív működtetését a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. látja majd el, ami azt jelenti, hogy mind az Állandó Titkárság, mind a területi felelősök itt folytatják tovább vidékfejlesztő munkájukat. Tartalmas és mozgalmas évet tudhatunk magunk mögött és reméljük a decemberben történtek megfelelő alapot szolgáltatnak a jövő évi sikeres munkához.

Végül ezúton szeretnénk Áldott, Boldog Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Új Esztendőt Kívánni Önnek! Üdvözlettel, az MNVH csapata

Hírlevelünkhöz jó böngészést kívánunk!

Üdvözlettel, az MNVH csapata

Decemberi híreink

Elhunyt Hegedűs Béla elnökségi tagunk

Életének 59. évében elhunyt Hegedűs Béla református lelkipásztor, Bács-Kiskun megyei esperes, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökségi tagja. Hegedűs Béla lelkipásztor, esperes egyházi teendői mellett alázatos és fáradhatatlan munkával őrizte a vidék értékeit.

A szükségletektől a cselekvésig: lezajlott a 6. Nemzeti Vidéki Hálózatok találkozója

A 6. Nemzeti Vidéki Hálózatok találkozóját november 8-9 között rendezték meg a szlovákiai Szenc (Senec) városában, amelyen 19 tagállam Hálózata képviseltette magát. A résztvevők megvitatták hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a kétoldalú tudás- és információ cserét a nemzeti és az uniós döntéshozatali szintek között, valamint egyeztetések folytak arról, hogy a nemzeti és regionális hálózatok hogyan erősíthetnék a vidékfejlesztésben érintettek együttműködéseit helyi szinten.

Tájékoztató fórum Bólyban

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Zengő – Duna Vidékfejlesztési LEADER Egyesület szervezésében 2016. december 9-én vidékfejlesztési tájékoztató fórum került megrendezésre Bólyban. A fórum középpontjában a Vidékfejlesztési Programban a külterületi helyi közutak fejlesztésére, önkormányzati utak kezelésére megjelent pályázati felhívásban rejlő lehetőségek álltak.

Vas megyei vidék műhely

Az MNVH Vas megyei területi felelőse hívására gyűltek össze a megye vidékfejlesztésben érintett szereplői, köztük az öt Leader Helyi Akciócsoport munkatársai.  Elsőként Zágorhidi Czigány Ákos ismertette az előző napon lezajlott összevont MNVH Elnökségi és tanácsülés fejleményeit. Beszélt a Vidékfejlesztési Program aktualitásairól, a jelenleg futó és a közeljövőben kiírandó pályázati felhívásokról.

Pályázati fórum Kelebián

Az Agrárkereskedelmi Központ adott otthont Kelebián a Széchenyi Programiroda pályázati fórumának, amelynek célja a vállalkozók, civil szervezetek és önkormányzatok tájékoztatása volt pályázati lehetőségekről az uniós forrásokat érintő pályázatok tekintetében.

Pályázati hírek

Társadalmi egyeztetésen „A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása” című felhívás tervezete

Elindult „A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása” című (MAHOP-5.3.1-2016 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2016. december 19. napjáig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.
Részletek

Módosul a „Kertészet korszerűsítése – kertészeti gépbeszerzés támogatása” című felhívás beadási határideje

A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Kertészet korszerűsítése – kertészeti gépbeszerzés támogatása” című (VP2-4.1.3.5-16 kódszámú) felhívás támogatási kérelmeinek beadási határideje 2017. január 6. napjára módosul, változnak továbbá az értékelési határnapok.

Részletek

 

Módosul az „Éghajlatváltozáshoz kapcsolódó és időjárási kockázatok megelőzését szolgáló beruházások támogatása” című felhívás beadási határideje

A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Éghajlatváltozáshoz kapcsolódó és időjárási kockázatok megelőzését szolgáló beruházások támogatása” című (VP3-5.1.1.1-16 kódszámú) felhívás támogatási kérelmeinek beadási határideje 2017. január 6. napjára módosul, változnak továbbá az értékelési határnapok.
Részletek

Program ajánló

VIII. Méhészeti Téli Konferencia

2017. január 13-14-15-én, Mezőkövesd-Zsóry Nefelejcs Hotelben, gyűlnek össze a méhészek. Az összejöveteleken találkozhatnak a méhészeti szaktanácsadóval, méhegészségügyi felelőssel, megoszthatják tapasztalataikat egymással (méhegészségügy, eszközbeszerzés, értékesítés, stb.). A megbeszélések alkalmasak kezdő méhészek vagy a téma iránt érdeklődőknek ismereteik bővítésére, gyakorlati hely szerzésére.

AGROmashEXPO

2017-ben január 25-28. között nyitja meg kapuit Magyarország legrangosabb agráripari rendezvénye a 35. AGROmashEXPO és a 6. AgrárgépShow. Társrendezvényeik immáron hagyományosan a Magyar Kert és a Szőlészet és Pincészet szakkiállítások, melyeket a 17-es és 18-as pavilonban tekinthetnek meg az érdeklődők. A rendezvény a teljes területet felöleli, és már hónapokkal ezelőtt minden kiállítói hely elkelt.

Hollókő Helyi kézműves vásár

2017. január 28-29-én a hollókői Ófaluban termelői piacot szervez a helyi önkormányzat. A térségre jellemző alapanyagokból készült palóc eredetű finomságok mellett többek közt megjelennek helyi sajtok, húskészítmények és kézműves termékek, például szappan is.  Helyi termékek, kézzel készült finomságok várják az odalátogató vendégeket.

 

Share Button

Olvasson tovább

2018 – Októberi hírlevél

Kedves Olvasónk! Az év legszínesebb évszakához érkeztünk, azonban nem csak az ősz színpompás és változatos, …