2017 május 23 - kedd

Pályázati egyeztető fórum Bujákon

Kilenc település képviselőinek, polgármestereinek részvételével egyeztető megbeszélés zajlott Bujákon, az IKSZT épületében 2017. február 15-én délelőtt.

A téma a települések humán kapacitásának fejlesztése volt. Az EFOP keretein belül található pályázatok a társadalmi felzárkózáshoz való hozzájárulást segítik: a felzárkózás-politika alapvető célja a kihasználatlan társadalmi erőforrások bevonása a társadalom fenntartásába, azaz a gyermekeket sújtó nélkülözés visszaszorítása, a tartós szegénységben élők, köztük a romák felzárkózása, a periférikus élethelyzetek megszüntetése, valamint a halmozottan hátrányos helyzetű emberek alkalmassá tétele a munkaerő-piacon való megjelenésre és a munkaerő-piaci eszközökben való részvételre, a települések helyi megtartó képességének erősítése.
A kilenc nógrádi település vezetői kifejezték szándékukat, hogy a pályázat nyújtotta lehetőségeket szeretnék a településeiken élők javára fordítani, hogy a nógrádi vidék népesség megtartó képessége tovább erősödjön. Szorosan kapcsolódva a TOP és a Vidékfejlesztési Program már megjelent és a közel jövőben megjelenő pályázataihoz.

Share Button

Olvasson tovább

Ingyenesen juthatnak hozzá a Vidékfejlesztési Program előlegeihez az önkormányzatok

A Miniszterelnökség pontosította a Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásaihoz készült Általános Útmutatóját, amelynek köszönhetően a Kifizető …