2021 január 17 - vasárnap

Vidékfejlesztési szakmai fórum – Edelény

2017. január 30. napján Edelényben az MNVH BAZ megyei területi munkatársa által szervezett vidékfejlesztési szakmai fórumon vehettek részt az önkormányzatok vezetői, vállalkozók, illetve a vidékfejlesztésben érdekelt további szereplők. A tájékoztató előadás célja elősegíteni a Vidékfejlesztési Program hatékony és eredményes megvalósítását, megbízható szakmai segítséget nyújtani a támogatást igénylőknek és a kedvezményezetteknek egyaránt. A téma speciális volta ellenére nagyszámú érdeklődő részvételével zajlott a fórum.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő úr politikai munkatársa nyitotta meg a fórumot és tartott köszöntő beszédet, kihangsúlyozva az ilyen és ehhez hasonló fórumok, „műhelyek” jelentőségét a vidék és a megye életében. Megerősítette, hogy a cél a rendelkezésre álló források teljes lehívása, ennek érdekében szorgalmazta az együtt gondolkodást, a segítségnyújtást, amelyben a pályázók partnere a Széchenyi Programiroda és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat mellett a Területfejlesztési Nonprofit Kft. is.

Ezt követően az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse, dr. Csuzda Gábor előadásában bemutatta a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatot érintő változásokat és felhívta a figyelmet arra, hogy 2016. április végétől újra nyitva áll a lehetőség a regisztrációra, amely a projektötletek benyújtásának előfeltétele. Ezt követően a nemrégiben megjelenő pályázati felhívásokról tartott előadást, a fő célközönség a mezőgazdasági vállalkozók köre volt. Elhangzott többek között, hogy sokaknak nagy lehetőséget jelenthet a továbblépésre a Fiatal Gazda pályázati felhívás, valamint az úgynevezett „nagydiverzifikációs” pályázat, amely falusi szálláshelyek bővítésére, szolgáltatásfejlesztésre kínál lehetőséget max. 50 millió ft támogatási igényig.
Nemcsak a vidékfejlesztési, de a GINOP programban is jelentek meg olyan felhívások, amelyek jelentős potenciállal bírnak a térség munkáltatói számára. Ezekről a pályázati felhívásokról a KBTF Nonprofit Kft. munkatársa, Demeter Ádám tartott egy rövid tájékoztatót.

Share Button

Olvasson tovább

Éltessük a helyit, éltessük az igazit!

Október 2. és 4. között rendezik meg a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepet Kecskeméten a …