2018 június 22 - péntek

Alapismeretek gyümölcsök kistermelői feldolgozásához

Kistermelői élelmiszereket állít elő? Őstermelőként gyümölcsöket termeszt? Szeretné árbevételét növelni és gyümölcsökből jól eladható termékeket feldolgozni? De gondot okoz, hogy megfeleljen a Magyar Élelmiszerkönyv szigorú előírásainak? Esetleg nem ismeri elég alaposan az EU-rendelet címkékre vonatkozó, kötelező jelölési szabályait? Ugye szeretné elkerülni, hogy a hatósági ellenőrzések esetleg hibásnak minősítsék termékeit?

Ha igen, vegyen részt az Élelmiszerklub Alapítvány és a K+F Konzervkutató Kft. előadásain, ahol: Bemutatják a gyümölcsök kistermelői feldolgozásának módszereit. Megismertetik a nyersanyagokkal szemben támasztott követelményekkel és a mikrobiológiai biztonság előírásait. Gyümölcsfajták szerint végigvezetik a gyártási folyamatokat. Részletesen elmondják a címkejelölésekre vonatkozó kötelező előírásokat. Gyakorlati tapasztalatokat és jó példákat adnak. Felhívják a figyelmet a leggyakoribb hibákra. Kérdéseire is választ kaphat a rendezvényen.

Szezonindító előadások szörpökről, lekvárokról, befőttekről és gyümölcslevekről Budapesten – 2017. márciusban – 4 alkalommal hétfőnként.

További információ és jelentkezési lehetőség az Élelmiszerklub honlapján az alábbi linken található: www.elelmiszerklub.hu/p/alapok-gy

Share Button

Olvasson tovább

Fókuszban a fenntarthatóság és a környezetvédelem!

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat  a Vidékfejlesztési Programot népszerűsítő rendezvénysorozatot indított “Zöldülő Vidék” címmel! Az ingyenes családi …