2020 november 30 - hétfő

Chilit a Viharsarokból

Adrienn és Ádám 2015-ben kezdte pár tő palántával a chili termesztését Gádoroson. Az óvatos kezdést komoly fejlődés követte, 2017-ben pedig immár 12 termékkel kiléphetek a chili piacra. A következő évben gyümölcsös kategóriában elsők lettek a HunHot országos chiliversenyen, 2019-ben pedig chilis savanyúságok kategóriában gyűjtötték be a második helyezést. A Viharsarki Chili termékei a Termelői Kosáron keresztül is elérhetőek.

Az idei év fejlesztéssel kezdődött: egy komoly automatizált fóliát sikerült felépíteni. A piac picit alább hagyott a válság miatt, de ők nem keseredtek el és idén is sok finomsággal várják a chili rajongókat.

A szabadföldbe jalapenot és püspöksüveget ültettek savanyúságnak, a fóliába kerültek a szószok alapanyagai – reaper, 7 pot, moruga fajták. A pár további terveket szövöget a fejlesztések irányára, ami elsődlegesen az új termékek megalkotására, illetve a meglévő termékek minél szélesebb körben való megismertetésére irányul. 

Várnak minden chili-kedvelőt nagy szeretettel a kis farmjukon, Gádoroson, Adrienn és Ádám megvalósult álmában, a Viharsarki chili otthonában.

Forrás: Brlázs Róbert, Békés megyei területi felelős

Share Button

Olvasson tovább

Átalakulóban a világ: utazás a fenntartható jövő felé

„Átalakulóban a világ: utazás a fenntartható jövő felé” címmel tartotta 10 éves ünnepi tanácskozását a …